Як приймати оплати за товари та послуги від клієнтів у соціальних мережах

Як приймати оплати за товари та послуги від клієнтів у соціальних мережах
Не всім інтернет-підприємцям потрібен сайт. Є товари і послуги, які простіше, швидше і вигідніше продавати в соціальних мережах, месенджерах та на лендінгах (посадкових сторінках), створених за допомогою конструктора.

Яких тільки фахівців зараз не зустрінеш на просторах Facebook, Instagram, VK, YouTube: психологи, консультанти з харчування, спортивні тренери, масажисти, кар’єрні консультанти та коучі, організатори курсів та івентів. Не менш комфортно себе почувають крафтові майстерні, виробники одягу, білизни та аксесуарів.

Усі вони активно шукають способи монетизувати залучену аудиторію, можливість використовувати платіжні інструменти, які даватимуть найкращу конверсію в оплату.

На сайтах це завдання виконує інтеграція з платіжною платформою. А для соціальних мереж ми розробили зручні платіжні посилання (кнопки), які можна створити і вбудувати в публікації лише за 5 хвилин.

Що таке платіжні посилання

Платіжне посилання виглядає і працює як звичайне посилання, при цьому скеровує користувача на спеціально підготовану і налаштовану вами сторінку оплати.

Платіжне посилання є варіацією платіжної кнопки і автоматично адаптується до розміру екрана пристрою, що особливо важливо для мобільних платників. Посилання дає змогу швидко і безпечно приймати платіж, а також, за потреби, збирати у клієнта додаткові дані: ім’я, прізвище, номер телефону, адресу поштового відділення для доставки.

Все просто:

  1. Ви вставляєте платіжне посилання в пост або надсилаєте в повідомленні.
  2. Клієнт переходить за посиланням, потрапляє на сторінку оплати, оплачує покупку будь-яким зручним способом.
  3. Гроші потрапляють на ваш рахунок у банку або на картку, а додаткові дані передаються в мерчант-портал (ваш особистий кабінет) Fondy. Ви отримуєте про це повідомлення на пошту або в мобільний додаток (iOS, Android) мерчант-порталу.

Але ж можна просто попросити скинути гроші на картку

Дійсно, можна. Такий метод непогано працює в двох випадках: коли замовлень небагато і коли всі покупці вам довіряють.

При невеликій кількості замовлень ви зможете відстежувати надходження коштів на рахунок через свій інтернет-банкінг, а з клієнтами спілкуватися через месенджери. Як тільки замовлень стає більш ніж 10 на день, починаються складнощі: встежити за всім вже не так просто, месенджер розривається від кількості повідомлень, починають накопичуватися незадоволені клієнти.

Також із картками пов’язана низка неочевидних нюансів. Якщо платник використовує картку іншого банку, то звичайний переказ буде йти довше, іноді — кілька днів. При продажі товару за кордон платнику доведеться вручну вираховувати суму переказу по актуальному курсу валюти.

Окремою проблемою стають клієнти, яким не підійшов товар, і вони просять повернути гроші. В такому випадку продавцю доведеться вручну робити переказ коштів назад на картку клієнта через інтернет-банк, іноді оплачуючи при цьому комісію.

Використання платіжної платформи допомагає подолати ці проблеми і надає низку переваг обом сторонам:

  1. Безпека для покупця. Бачачи, що оплата йде через платіжну систему, клієнт платить більш охоче, адже знає, куди звернутися, якщо щось піде не за планом.
  2. Безпека для продавця. Якщо товар або послугу спробує оплатити шахрай чужою карткою, антифрод-система платіжного сервісу заблокує такий платіж. Також продавець не показує номер своєї картки чи рахунку в явному вигляді.
  3. Більш швидкі оплати. Завдяки механізму токенізації, платіжна платформа зберігає дані картки клієнта в зашифрованому вигляді після першої покупки. При повторній покупці йому не потрібно буде вводити номер і термін дії картки. Досить підтвердити оплату введенням CVV2-коду. Всі оплати, незалежно від того, картку якого банку використовує платник, відбуваються практично миттєво.
  4. Зручні продажі закордонним клієнтам. Для іноземних платників можна створити платіжні посилання в місцевій валюті. А при зарахуванні продавець отримає гроші в тій валюті, в якій відкриті його прив’язані до Fondy банківські рахунки.
  5. Підтримка Apple Pay і Google Pay. З’являється опцією на сторінці оплати і дає можливість скоротити час оплати в середньому до 6 секунд проти більш ніж 2-х хвилин при звичайній оплаті карткою.
  6. Спрощує процедуру повернення. Продавцю достатньо знайти платіж у панелі адміністратора і натиснути одну кнопку, щоб повернути гроші покупцеві, якому не підійшов товар.
  7. Регулярні платежі. За допомогою платіжного посилання можна налаштувати регулярні списання з клієнта. Наприклад, щомісяця протягом трьох місяців, якщо мова йде про оплату курсів або сервісу за підпискою.

Як створити платіжне посилання для соціальних мереж: покрокова інструкція

Уявімо, що я продаю гаманці ручної роботи. Ось такі.

Після проходження реєстрації на платформі я створюю своє перше платіжне посилання.

Переходжу в особистий кабінет, в меню Платіжні кнопки > Конструктор кнопок.

Обираю мерчанта, для якого буде створена кнопка, і придумую їй назву (1). Нехай буде просто Кнопка 1. Далі вказую валюту і суму платежу (2).

Я планую продавати гаманці українським та зарубіжним клієнтам, тому вказую валютою долар США. Вписую вартість – $50 і обов’язково ставлю позначку «Тільки читання» (3), щоб покупець не міг змінювати суму платежу.

Вибір типу платежу дозволяє зробити списання грошей з картки клієнта регулярним і автоматичним. Це стане в нагоді для сервісів за підпискою, інфобізнесу, викладачів навчальних курсів або тих, хто регулярно доставляє однакові партії товару клієнтам.

Потім створюю додаткові поля (4). У мене планується близько 10 продажів на день, тому у мене достатньо часу, щоб зателефонувати кожному з клієнтів і уточнити їхні побажання щодо продукту та записати адресу доставки. Отже, мені потрібно всього 3 додаткових поля:

  • Опис товару (5), йому додаю атрибут «Тільки читання»
  • Ім’я (6)
  • Номер телефону (7)

Коли поля готові, мені залишається тільки зберегти платіжну кнопку (8), отримати на неї активне посилання і скопіювати його.

Що далі?

Як користуватися платіжним посиланням: приклади для різних соцмереж

Facebook

А далі я просто створюю пост на своїй бізнес-сторінці та вставляю в нього (або в коментарі під ним) платіжне посилання. Запускаю платну рекламу посту і чекаю перших клієнтів.

Клієнт прочитає докладний опис товару і захоче його придбати. Коли він перейде за посиланням і здійснить оплату, я отримаю повідомлення, побачу його номер телефону в системі і передзвоню для уточнення деталей замовлення.

Оскільки зараз я продаю лише 10 гаманців на день, мені так працювати комфортно. Але коли обсяги зростуть до 30+ штук на день, я вже не буду встигати всім дзвонити. Тоді я відредагую платіжне посилання так, щоб воно запитувало у клієнта адресу і відділення пошти, щоб я одразу відправляв посилки і не витрачав час на дзвінки та уточнення.

Facebook Messenger, Telegram, Instagram Direct

Аналогічним чином посилання на оплату можна відправити в особистому повідомленні, переписуючись з клієнтом.

Instagram, Youtube

В інстаграмі власники бізнес-акаунтів можуть прикріплювати посилання до постів і сторіс.

Ютубери, у свою чергу, можуть вставляти посилання в описі під відеороликами. При цьому не обов’язково вставляти посилання в оригінальному вигляді – за бажання чи потреби відстежувати статистику переходів його можна скоротити за допомогою bit.ly або схожого сервісу.

Незвичайні кейси: платіжні посилання в реальному барбершопі та офісному холодильнику

Платіжне посилання можна не тільки скорочувати, а й перетворювати на QR-код, який легко може зчитати будь-який смартфон із камерою. Це дає змогу використовувати потенціал зручних оплат у реальному світі.

Наприклад, власник барбершопа, який не хоче купувати POS-термінал, може створити QR-код із платіжного посилання зі змінною сумою та приклеїти цей код на стійку адміністратора. Коли настане час оплати, клієнт просто зісканує код за допомогою камери смартфона, як платіжний метод обере Apple Pay або Google Pay, щоб не згадувати номер своєї картки і довго не переписувати дані.

За схожою схемою у нас в офісі Fondy працює спеціальний холодильник з обідами для співробітників, які щоранку привозить компанія-постачальник. Біля холодильника висить прайс на різні страви і QR-код для оплати. Співробітник обирає собі їжу і за допомогою телефону протягом декількох секунд оплачує обід. Така схема побудована на довірі, але працює безвідмовно.

Платіжне посилання на лендінгу та простих сайтах

Також платіжні посилання можуть стати в нагоді, якщо ви все-таки створили простенький сайт на конструкторах на кшталт Wix, у яких немає вбудованих платіжних рішень. Достатньо скопіювати код посилання і вставити його в зображення чи кнопку на сайті.

Лайфхаки в роботі з платіжними посиланнями

  1. При редагуванні суми або даних, які форма оплати буде запитувати у платника, платіжне посилання буде змінено. Не забувайте оновлювати його на всіх майданчиках, де розміщували раніше.
  2. Платіжна форма завжди запитує email платника, щоб автоматично надіслати йому чек про оплату і зберегти контакти для продавця. Якщо ви впевнені, що запитувати email покупця не обов’язково, ви можете написати в техпідтримку Fondy і ми відключимо це поле.
  3. Особисто переконайтеся, наскільки легше клієнтам платити за допомогою платіжних посилань, і забудьте про «скиньте гроші мені на картку» назавжди.

Спробуйте прямо зараз – зайдіть у кабінет зі своїм імейлом та згенеруйте кнопку. Для цього навіть не потрібно проходити ніяких процедур перевірки й активації облікового запису.

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес