Інструкція з реєстрації та активації мерчанта для ФОП

Щоб почати приймати платежі, вам потрібно зареєструватися та активувати мерчанта на нашій платформі. Всі кроки ми описали нижче.

Notice

Мерчант – традиційна для фінансових сервісів назва суб’єкта прийому платежів. Ви можете зареєструвати кілька мерчантів та керувати ними з одного акаунта в особистому кабінеті Fondy.

  1. Натисніть на кнопку Зареєструватися у верхньому меню сайту чи перейдіть за посиланням.
  2. Використайте для реєстрації один зі способів:
    • Email. Введіть його і натисніть на кнопку Створити акаунт. Далі підтвердьте адресу своєї електронної пошти, натиснувши на посилання в листі від нас, і придумайте надійний пароль, зберігши його у браузері – це допоможе зручно авторизуватися в майбутньому
    • Google-акаунт. Оберіть обліковий запис, за допомогою якого хочете авторизуватися

Щоб підключити еквайринг для ФОП, вам необхідно надати дані про вашу компанію та укласти договір із Fondy. Із документів потрібні:

  • виписка з ЄДР (або свідоцтво про державну реєстрацію ФОП)
  • паспорт та ІПН (або тільки ID-картка, а також довідка про місце проживання у разі її наявності)
  • довідка з банку про відкриття розрахункового рахунку

Notice

Підготуйте документи заздалегідь і тримайте їх під рукою, щоб швидко пройти процес реєстрації та активації мерчанта.

  1. Увійдіть в особистий кабінет Fondy. В адмін-панелі, яка з’явилася, натисніть на розділ Початок роботи у лівому боковому меню. Введіть дані мерчанта, натиснувши на зелену кнопку Надати інформацію про компанію:
    • Оберіть країну: Україна
    • Оберіть тип підприємства (акаунта): ФОП
  2. Вкажіть юридичну назву компанії, сайт або бізнес-сторінку в соціальній мережі, номер телефону і натисніть Продовжити.
  3. У вікні, яке відкрилося, натисніть на кнопку Додати фінансові реквізити. Після цього введіть IBAN, ЄДРПОУ і натисніть на кнопку Зберегти зміни.
  4. У вікні, яке відкрилося, натисніть на кнопку Завантажити документи. Додайте копії документів:
    • Виписка з ЄДР (або свідоцтво про державну реєстрацію ФОП)
    • Паспорт:
      • У вигляді книжечки – сторінки 1-6, прописка та ІПН
      • У вигляді ID-картки – лицьовий і зворотний бік, а також довідка про місце проживання у разі її наявності
    • Довідка з банку про відкриття розрахункового рахунку (нового зразка із вказаним IBAN)
    • За необхідності ліцензії, свідоцтва, дозволи та інші документи

Після подачі всієї необхідної інформації ваш мерчант потрапить на модерацію.

Notice

Скан-копії мають бути у високій якості (понад 300 dpi), з чітким зображенням, без обрізаних кутів або сторін у JPG або PDF-форматі.

Notice

Фінансові сервіси, такі як Fondy, потребують від вас більше документів, ніж будь-які інші сервіси. Такими є вимоги Нацбанку і міжнародних платіжних систем для дотримання безпеки платників, а також для запобігання незаконним операціям і фінансуванню тероризму.

З моменту отримання даних щодо вашого мерчанта модератори Fondy перевірять:

Notice

Зазвичай перевірка даних займає не більш ніж 2 робочі дні, залежно від дня їх подачі. Під час перевірки наші менеджери можуть зв’язатися з вами та поставити уточнювальні запитання або вимагати додаткові документи.

Notice

Якщо після модерації ви отримали відмову на підключення до нашої платформи, отже, ваша діяльність не відповідає одному з перелічених вище пунктів.

Після завершення успішної модерації ми сповістимо вас про необхідність підписати з Fondy договір і заповнити опитувальник для активації вашого мерчанта.

Перед тим, як почати користуватися нашими платіжними рішеннями, вам необхідно активувати мерчанта, уклавши з Fondy договір і заповнивши опитувальник. Для цього:

  1. Скачайте підготований нами договір і опитувальник в особистому кабінеті: Налаштування мерчантаФінансовіДокументиДоговір/опитувальник. Також скачати опитувальник ви можете за посиланням, а попередньо ознайомитися з договором можна тут.
  2. Заповніть і підпишіть договір, включно з додатковими угодами. Також ви можете підписати договір за допомогою ЕЦП.
  3. Заповніть опитувальник:
    • В опитувальнику потрібно заповнити всі пункти
    • Якщо інформації немає, необхідно вказати «немає» чи «відсутня»
    • Якщо діяльність по ФОП відсутня упродовж звітного року, у полі щодо обороту вкажіть «0» (нуль) і надайте скан-копію фінансового звіту за минулий рік
    • Якщо ФОП був зареєстрований нещодавно, потрібно вказати очікуваний оборот доходу та період
  4. Завантажте скан-копії договору й опитувальника в особистий кабінет: Налаштування мерчантаФінансовіДокументи.

Notice

Ви можете узгодити деталі співпраці з менеджерами Fondy до початку активації мерчанта. У такому випадку ми складемо договір з урахуванням ваших побажань. Так само ви можете змінити умови співпраці за запитом. Для цього ми складемо додаткову угоду.

Notice

Підписуйте і заповнюйте оригінали документів ручкою. Електронний підпис і ксерокопії документів не приймаються. Також зверніть увагу, що дати в опитувальнику мають відповідати даті договору.

Після завершення успішної перевірки документів ми зв’яжемося з вами та надамо інформацію про заключні дії, необхідні для активації вашого мерчанта. Після чого ви зможете почати приймати платежі з Fondy.

Notice

Зазвичай після успішної перевірки документів активація мерчанта триває не більш ніж 2 робочі дні, залежно від дня їх подачі.

Виникли запитання щодо реєстрації чи активації мерчанта?

Зв’яжіться з нашою командою підтримки

Підключіть Fondy просто зараз

Нас обрали понад 18 000 клієнтів