Клієнти Fondy тепер зможуть приймати оплати за допомогою Apple Pay

Універсальна платіжна платформа Fondy додала один із найбільш затребуваних мобільних платіжних методів – Apple Pay. Тепер користувачі iPhone, iPad і MacBook зможуть оплачувати товари і послуги звичним і безпечним способом на сайтах і в мобільних додатках, підключених до Fondy.

Разом із web-платформою у Fondy оновився і мобільний SDK для iOS, який допоможе розробникам безшовно і нативно інтегрувати новий платіжний метод у свої мобільні додатки.

Переваги Apple Pay

Практично половина власників iPhone у всьому світі використовує Apple Pay (джерело даних: дослідження Loup Ventures). Зростає як кількість користувачів, що віддають перевагу цьому методу оплати, так і перелік банків-партнерів, які дозволяють підключати свої картки до системи.

Популярність Apple Pay обумовлена не тільки бажанням людей бути в тренді, а й високою зручністю і безпечністю покупок в інтернеті. Використовуючи цей метод оплати, користувачі не передають магазину номер картки та код CVV2 – їхні приватні дані перебувають у цілковитій безпеці.

За дослідженнями Fondy, користувач звичайної банківської картки витрачає 2-3 хвилини на введення всіх даних при оплаті без використання протоколу 3D Secure і близько 9 хвилин для здійснення оплати з додатковою автентифікацією.

Для нових платників в інтернет-магазинах введення карткових даних іноді буває незручним і затягується, адже потрібно знайти картку, правильно переписати дані в поля, дочекатися, поки прийде код підтвердження в додаток інтернет-банкінгу або по SMS. При цьому досить високий ризик відволіктися на інші справи і не завершити покупку.

Користувачі Apple Pay витрачають на оплату в середньому 6 секунд. Їм достатньо прикласти палець до сканера відбитка або ввести захисний код.

Завдяки цьому у сервісів, які використовують Apple Pay, вища конверсія, немає перешкод на шляху до успішної оплати, а також низький тариф.

Дані про відбитки зберігаються в захищеній зоні самого пристрою і не можуть бути отримані третіми особами.

Також буде не зайвим згадати, що в Україні вже 34% покупок здійснюються з мобільних пристроїв. А в деяких країнах світу відсоток мобільних покупок подолав позначку 76% (джерело даних: дослідження Picodi). Понад 10% власників карток в Україні додали свою картку в Apple Wallet (джерело даних: дослідження Mastercard).

Як підключити Apple Pay на сайт або в мобільний додаток

Ми інтегрувалися з новим платіжним методом таким чином, щоб не створювати зайвих турбот користувачам платформи. Новий платіжний метод буде підключений для всіх мерчантів, які використовують стандартний дизайн web-версії платіжної сторінки. Щойно відвідувач сайту перейде на сторінку оплати з сумісного пристрою Apple, йому буде автоматично запропоновано більш швидкий і безпечний платіжний метод.

Тим, хто використовує індивідуальний дизайн сторінки оплати, доступ до Apple Pay відкриється після звернення в службу підтримки клієнтів. Це необхідно, щоб уникнути проблем із перенесенням стилів.

Щоб додати Apple Pay у мобільний додаток, завантажте наш SDK для iOS, попередньо ознайомившись з інструкцією з підключення. Подивитися, як працює Apple Pay на платіжній сторінці Fondy, можна в демомагазині (вибравши валюту UAH і метод Redirect checkout) або зібравши тестовий додаток з папки Example на Github. Для підтвердження тестової транзакції вам знадобиться браузер Safari на пристрої з версією iOS 10 і вище або macOS Sierra.

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес