Як пройшла перша конференція Fondy для бізнесу conf 1.0

Як пройшла перша конференція Fondy для бізнесу conf 1.0

5 жовтня ми провели конференцію conf 1.0 за участі представників українських бізнесів. Для нас це була перша офлайн-подія такого масштабу: понад 100 підприємців, виступи топменеджерів Fondy та партнерів, панельна дискусія та безупинний нетворкінг.

На conf 1.0 ми розповіли, як розвиваємо фінансову інклюзію та впроваджуємо сучасні рішення у фінтех-галузі: токенізацію, Click to Pay, no-code-інструменти, безконтактні оплати, юзер-френдлі інтерфейси та дизайни. Також поділилися реалізованим кейсом Fondy Terminal і запланованими кроками в межах стратегічного партнерства з Visa.

Нижче основні тези, що лунали зі сцени київського MacPaw Space цього вечора.

Вихід на нові ринки простіший разом із Fondy

Збільшення обсягів електронної торгівлі – сталий економічний тренд, що й надалі зростатиме. На conf 1.0 Анжела Кашперук, директорка з розвитку цифрових технологій в електронній комерції Visa, CIS & SEE, наголосила: розробки для eCommerce – у фокусі платіжної системи. Зараз у світі на майже 8 млрд населення припадає 7 млрд мобільних користувачів із 17.7 млрд пристроїв, підключених до інтернету, а до кінця 2025 року кількість таких пристроїв подвоїться. Проте далеко не всі вони задіяні в оплатах, а мобільні платежі становлять лише 23.8%, тож потенціал для розвитку технологій в електронній комерції – величезний.

Fondy наразі обслуговує бізнеси у 38 країнах (Україні, Великій Британії, країнах ЄС та Молдові). У 2024 році ми плануємо розпочати роботу із Грузією та Узбекистаном. Ці ринки мають сприятливий клімат для іноземних інвестицій та аудиторію, яка зацікавлена в нових продуктах. Для клієнтів Fondy це означає +40 млн платників.

Вихід на ринки країн, що розвиваються, – вдала довгострокова інвестиція для компаній, які планують грати в довгу. Бізнеси, котрі заходять на такі ринки, мають великий шанс зайняти лідируючі позиції, а масштабування з Fondy полегшує адаптацію.

Андрій Воронін,
генеральний директор Fondy

Ефективне партнерство – запорука успіху

Ми у Fondy віримо, що компанії, які не є прямими конкурентами, можуть помітно посилювати одна одну, інтегруючи партнерські розробки та переймаючи релевантний досвід.

Наприклад, у сфері охорони здоров’я є платформа Helsi, якою в Україні користуються майже 6 млн користувачів. Директор із впровадження Helsi Андрій Сліпуха розповів, що в однойменному застосунку нині активно вбудовують затребувані платні послуги: термінові онлайн-консультації лікарів та запис на прийом у приватні клініки.

Директорка з маркетингу компанії SendPulse Аліна Дикуха акцентувала на мультиканальності сьогоднішніх взаємодій бізнесу та клієнтів. Користувачі дуже різні, і вони обирають різні канали, де беруть інформацію, купують, оплачують і комунікують із бізнесами. Складно наперед вгадати, які саме інструменти матимуть найбільшу конверсію, тож що більше їх у арсеналі бізнесів, то краще.

Роман Дронов, фахівець з автоматизації HURMA, підкреслив, що зараз у тренді спрощення й автоматизація робочих процесів. Наприклад, за рахунок користування продуктами HURMA HR і рекрутери економлять до 60 годин на місяць і закривають вакансії у 1.5 раза швидше. Це високий показник, якого досягли за рахунок оптимізації кількох етапів, інтеграції з популярними офісними програмами та гнучким налаштуванням.

Підприємці – рушії економіки

Ми продовжуємо крок за кроком втілювати місію Fondу і докладати максимум зусиль, щоб успішних підприємців ставало більше.

За 9 років існування Fondy ми відчули, що створюємо екосистему для бізнесу. Вона включає не лише платіжні рішення та країни, де працюють наші сервіси. Ми хочемо розвивати фінансову інклюзію – важливий елемент зрілого суспільства. Тому запустили освітній проєкт для підприємців «Гра в довгу», що допомагає їм розбиратися з помилками та долати проблеми.

Валерія Вагоровська,
голова правління та керуюча партнерка Fondy

Підприємці є рушіями економіки, і зараз бізнесам особливо потрібно обʼєднуватися, щоб динаміка тільки зростала. Саме тому ми створюємо єдину екосистему для бізнесу та потужне ком’юніті навколо неї. сonf 1.0 стала важливим кроком на шляху до цієї мети, й ми дякуємо кожному, хто відвідав конференцію чи дивився трансляцію наживо.

Побачимося на наступних івентах!

Ставайте частиною спільноти підприємців, що грають у довгу

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про платежі та бізнес