Платіжна платформа Fondy перетворить смартфон на NFC-термінал

Платіжна платформа Fondy перетворить смартфон на NFC-термінал

Платіжний сервіс Fondy запустив інноваційний на українському ринку мобільний додаток для інтернет-торговців.

Додаток Fondy Merchant Portal (iOS, Android) дає змогу контролювати онлайн-платежі, які проходять через інтернет-магазин або мобільний додаток підприємця. Також додаток, встановлений на мобільний пристрій, дає додаткову можливість прийому безконтактних платежів за технологією NFC на свій банківський рахунок або платіжну картку.

Основні завдання, які програма допоможе розв’язати підприємцям, це:

  • спростити доступ до керування платежами і їх контролю
  • зробити процес керування замовленнями більш мобільним, а відповідно і більш оперативним
  • відкрити можливості із залучення клієнтів, які надають перевагу безготівковим розрахункам
  • скоротити витрати на покупку додаткового mPOS або POS-обладнання, вартість якого може досягати $600

Безконтактний прийом платежів: кому вигідно?

Fondy працює на ринку електронної комерції України та Європи з 2014 року. Ми розробили низку рішень для прийому платежів в онлайні для всіх видів бізнесу, від невеликих інтернет-магазинів до великих маркетплейсів, банків, ритейлу:

  • платіжний шлюз для прийому платежів на сайтах з вибором близько 30 CMS-модулів
  • платіжне SDK для прийому оплати в мобільному додатку
  • хмарне white label рішення з надання послуг інтернет-еквайрингу і p2p-переказів для банків
  • масові виплати на картки й розрахункові рахунки для великих компаній

І тепер, завдяки випущеному мобільному додатку, більше можливостей з’явиться у мікробізнесу, якому раніше були недоступні певні платіжні інструменти через неприйнятну вартість або високий поріг складності підключення.

Отримати доступ до платформи й скористатися повноцінним набором платіжних технологій, зокрема прийомом безконтактних NFC-платежів, зможуть такі мікробізнеси, як: продавці вуличної їжі, кавашопи, handmade-майстри, квіткові кіоски, автосервіси, фермерські лавки, підприємства ремонтних і транспортних послуг. Тобто понад два мільйони ФОП і приватних підприємців України з невеликими оборотами, які працюють самостійно або з малим штатом співробітників і для яких установка POS-термінала та його обслуговування є суттєвими статтями витрат.

Як це працює?

Все досить просто: продавець попередньо реєструється, надає інформацію про себе і тип бізнесу. Підключає платежі на свій сайт за допомогою найпростішого рішення – платіжної кнопки або одного з численних CMS-модулів, якщо сайт працює на базі популярної CMS-системи. Для більш просунутих торговців існує відкрите платіжне API й мобільні iOS, Android, React Native SDK, які допомогають інтегрувати безконтактний прийом коштів з підтримкою 3D Secure і NFC безпосередньо в мобільний додаток торговця.

Далі підприємець встановлює додаток на смартфон, що працює на базі Android або iOS, і може приймати платежі і в онлайні, і на «землі», а також контролювати замовлення і надходження коштів на рахунок або картку, де б він не перебував.

Демонструючи нові можливості, можна навести ситуацію, коли клієнт, наприклад, хоче розплатитися за куплену каву карткою з NFC-чіпом, а в невеликому кавашопі немає термінала. Клієнту не потрібно шукати найближчий банкомат, щоб зняти гроші, адже за допомогою додатка продавець може провести безготівкову оплату. Він просто прикладає картку до смартфона, і додаток автоматично активується. Необхідно тільки ввести суму до оплати, при цьому PIN-код або SMS-пароль у платника не запитується. Гроші надходять на розрахунковий рахунок або картку продавця.

Також програма дає можливість розв’язати проблему з безготівковим розрахунком і для онлайн-магазинів з послугою доставки товару. Наприклад, клієнт замовив додому їжу, але готівки у нього не виявилося. Це не стане проблемою. Кур’єр може прийняти безконтактну оплату за допомогою додатка. Основна перевага для підприємця в тому, що не потрібно для кожного кур’єра купувати POS-термінали, досить встановити безкоштовний додаток від Fondy на їхні смартфони.

Варто також відзначити, що це рішення Fondy працює не тільки з безконтактними картками Visa і Mastercard, а й із мобільними додатками, що підтримують функцію зберігання карток і оплати за допомогою NFC – таким додатком, наприклад, є Приват24.

Фінансова аналітика 24/7

Додаток Fondy Merchant Portal дає можливість торговцю контролювати грошовий потік одразу на декількох точках продажів і сайтах. Додаток надає аналітику за інтернет-еквайрингом і за прийнятими безконтактними платежами. На головному екрані зображено, скільки було прийнято коштів за день і скільки ще надійде сьогодні на рахунок, спрацьовують повідомлення про сплачені замовлення.

Аналітика дає змогу порівнювати різні проміжки часу та аналізувати ефективність бізнесу. Також можна порівняти конверсію успішних платежів з попереднім періодом і з середньою конверсією за певним сегментом бізнесу на ринку, щоб розуміти ефективність і прохідність платежів. У будь-який момент в особистому кабінеті легко знайти платіж за проміжком часу, за e-mail, призначенням або ID.

Додаток може працювати в режимі прийому платежів із картки на рахунок, що корисно для ФОП або юридичних осіб. Може бути використаний як засіб p2p-переказу з картки платника на картку одержувача, що може бути корисно фізособам.

Безпека

Безпеку платежів гарантує власна превентивна antifraud-система, яка має кілька рівнів захисту платежів і понад 300 правил, розроблених на базі накопиченої платіжної історії. Для додаткової безпеки Fondy індивідуально налаштовує ліміти для одноразової покупки для кожного виду бізнесу. Так, на етапі пілотної експлуатації ліміт на одну операцію становитиме 100 гривень. Після завершення пілотного періоду різним типам бізнесу будуть запропоновані індивідуальні ліміти, наприклад, для таксі це 200-300 гривень, чого має бути достатньо для звичайної поїздки в межах міста, а для покупок із доставкою додому – 1000-2000 гривень із прив’язкою до геопозиціювання кур’єра й ідентифікатора його мобільного пристрою.

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес