Fondy працюватиме навіть під час блекауту

Fondy працюватиме навіть під час блекауту

З першого ж рядка хочемо заспокоїти – ми підготували цю статтю не тому, що впевнені у блекауті. Керівництво Fondy має таку ж інформацію, як і більшість українців, тож ми не знаємо, що саме на нас чекає. Але як компанія, від якої залежить платіжна екосистема десятків тисяч бізнесів, мусимо бути готові до будь-якого розвитку подій. Тож цією публікацією лише хочемо поінформувати вас – оплати з Fondy будуть проходити у штатному режимі навіть за умови тривалої відсутності електроенергії.

Події останніх місяців навчили українців пристосовуватись до будь-яких умов, але при цьому вірити у краще. Тому й ми сподіваємося, що ситуація не погіршиться, проте про всяк випадок підготувались до різних сценаріїв. Навіть якщо електропостачання повністю зникне на кілька днів або навіть тижнів, ми знаємо, як діяти, щоб усі наші сервіси не зупинялись ні на мить. Розуміємо, що частина бізнесів не зможе працювати без світла й інтернету, але якщо у вас усе ж буде така можливість, ви завжди можете розраховувати на нас.

Що буде з процесингом платежів

Вирішенням цього питання ми зайнялися задовго до початку війни в Україні. Наразі з нашого боку ситуація повністю контрольована: попри планові та аварійні відключення, а також масові пошкодження об’єктів енергосистеми, процесинг платежів відбувається як зазвичай, у штатному режимі.

Уся наша фізична інфраструктура розміщена за кордоном на хмарних серверах AWS, які доступні по всьому світу, відповідають десяткам стандартів і підтверджені сертифікатами безпеки, мають захист від DDoS-атак і фізичного доступу сторонніх осіб. Що стосується серверів, які використовуємо ми, – вони розташовані у кількох датацентрах Ірландії, тому їм, як і вашому прийому оплат від клієнтів, нічого не загрожує.

Внутрішні процеси, такі як відшкодування, виплати та розщеплення, також відбуватимуться у звичному режимі. Окремо варто сказати про наш програмний РРО: він працює у хмарі та здатний автоматично фіскалізувати платежі незалежно від наявності електроенергії. Тому якщо у вас буде технічна можливість прийняти платіж, наш ПРРО обов’язково передасть інформацію про нього на сервер ДПС.

Чи буде доступ в особистий кабінет і додаток

Так, ви зможете користуватись особистим кабінетом і мобільним додатком Fondy, як і раніше, якщо у вас буде підключення до інтернету. Потрібні вам інструменти, аналітика та відстеження оплат у реальному часі – усе працюватиме без перебоїв. Зокрема, ви зможете використовувати наш додаток як альтернативу банківським терміналам. Проте для прийому оплат і у вас, і у вашого покупця має бути доступ до інтернету.

Як працюватиме служба підтримки

Ми завжди поруч – були, є і будемо. Тому навіть за умов повного знеструмлення ви зможете підтримувати зв’язок із нашою службою підтримки у зручних для вас каналах комунікації. Команда працює автономно та не залежить від централізованого графіку відключень або інших факторів.

Офіс компанії Fondy забезпечений потужними генераторами та старлінками, тож служба підтримки працює за стандартним графіком. У разі потреби ви зможете зв’язатися зі своїм персональним менеджером. Навіть якщо вам не вдасться до нього додзвонитись, напишіть у службу підтримки, і вони передадуть ваше звернення.

Рекомендації для бізнесів на випадок блекауту

Наша платіжна платформа – лише один із елементів вашого бізнесу. Тож якщо, наприклад, не працюватиме ваш сайт або CRM-система, ви не зможете прийняти та виконати замовлення. Щоб продовжувати працювати навіть під час блекауту, з власного досвіду хочемо дати вам дві поради:

  1. Розгорніть за можливості резервний майданчик для своєї інфраструктури на європейських серверах. Доведеться докласти зусиль, але наразі це єдине надійне рішення для українських бізнесів.
  2. Якщо використовуєте сторонні онлайн-платформи, наприклад поштові сервіси, CRM-системи тощо, потурбуйтеся уже зараз про дублюючі рішення, які зможуть підтримувати необхідні вам бізнес-процеси.

Також нагадуємо, що усю оперативну інформацію щодо змін або збоїв у роботі ми публікуємо у нашому телеграм-каналі. Радимо підписатись, якщо ще не зробили цього.

Ось, власне, і все, що ми хотіли повідомити вам. І головне – подбайте про себе та рідних у цей складний час, а команда Fondy уже подбала про те, щоб ваші платежі не зупинялись.

Усе неодмінно буде Україна!

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес