Не зупиняйте бізнес – підтримайте Україну у цей складний час

Не зупиняйте бізнес – підтримайте Україну у цей складний час

Зараз важкий період для нашої країни, у тому числі для бізнесу. Потреби кожного українця звелись до мінімуму. Тисячі компаній вимушено припинили свою діяльність, а мільйони громадян залишилися без роботи.

Але поки на передовій захищають нашу державу, ми, представники вітчизняного бізнесу, маємо дбати про тил.

Розуміємо, що за таких обставин складно думати про власну справу. Але ви відповідальні не лише за себе, а й за своїх співробітників і клієнтів, які навіть в умовах війни потребують ваших товарів і послуг. Бізнес має жити, щоб жила економіка вашого міста й усієї України.

Поки працює бізнес, будуть функціонувати наші лікарні, транспорт, комунікації тощо. Задля збереження життя кожного українця не можна опускати руки.

«Ми не підтримуємо будь-яких проявів агресії стосовно нашої держави Росією, що призвела до війни та жертв серед мирного населення. Україна – вільна європейська країна, ніхто не має права посягати на її цілісність, на життя, права та свободи українських громадян.

Історія Fondy почалась тут, і ми всім серцем уболіваємо, щоб мир в Україну повернувся якнайшвидше. В цей складний час продовжуємо працювати та докладаємо максимум зусиль, щоб і надалі підтримувати підприємців.»

Андрій Воронін
СЕО, Fondy UA

Як вести бізнес у нових реаліях

Малі, середні та великі підприємства повинні забезпечувати громадян необхідними товарами та послугами. Це життєво необхідні в умовах війни продукти харчування, одяг, ліки, засоби індивідуального захисту тощо. Та навіть психологічна допомога, освіта, юридичні консультації та інші послуги.

Закликаємо вас не зупиняти власну справу, а, навпаки, відновлювати її та адаптувати до реалій:

  • проаналізуйте попит і подумайте, які товари та послуги наразі актуальні
  • за потреби змініть формат бізнесу – із офлайну переходьте в онлайн, замість суконь шийте теплий і зручний одяг, замість зарубіжних партнерів працюйте з вітчизняними
  • диверсифікуйте бізнес і шукайте нові ринки збуту на локальному рівні
  • залучайте більше каналів продажів і використовуйте нові маркетингові інструменти

Як розвивати власну справу на міжнародному рівні

Зараз саме час подивитись на ситуацію ширше і продавати глобально усьому світу. Це чудова перспектива для вашого бізнесу, адже за кордоном вищий попит на товари та послуги, а клієнти мають вищу купівельну спроможність. Це ваш шанс не зупинятися, а, навпаки, розвиватись і масштабуватись.

Ми створили покрокову інструкцію, як вийти на міжнародний ринок і продовжити розвивати власну справу:

  1. Аналіз попиту. Подумайте, де ваш товар чи послуга найбільш актуальні. Визначтесь із географією розвитку бізнесу.
  2. Вивчіть можливості платформ-гігантів, які дають можливість вести інтернет-торгівлю з усім світом.
  3. Проведіть аналіз європейських конкурентів у вашій ніші: через які канали вони продають, які методи просування бізнесу використовують, яка їхня цінова політика.
  4. Подбайте про те, щоб ваш сайт, сторінка в соціальних мережах чи інший канал продажів був перекладений іноземною мовою.
  5. Сформуйте ціни у валютах країн, у яких плануєте продавати свої товари та послуги.
  6. Якщо ваш бізнес пов’язаний із продажем товарів, дізнайтесь, яким чином можна надсилати їх клієнтам.
  7. Якщо ваш бізнес винятково локальний, подумайте, як можна перекваліфікувати його у міжнародний формат, як із офлайну перейти в онлайн.
  8. Продумайте маркетингову стратегію: як рекламувати свої товари та послуги, за допомогою яких інструментів ефективніше залучати нових клієнтів.
  9. Визначтесь зі способами оплати, які будуть доступні для ваших покупців. Залучіть якомога більше міжнародних платіжних методів, щоб охопити більшу кількість клієнтів.
  10. Продавайте усьому світу. Так ви зможете й надалі розвивати власну справу, зберегти заробітну плату своїм співробітникам і підтримувати країну в цей важкий час.

Не зупиняйте бізнес, продавайте локально і глобально усьому світу, Так ви зможете продовжити власну справу, зберегти робочі місця та заробітну плату для своїх співробітників, а також зробити свій внесок в українську економіку, яка зараз особливо потребує вашої підтримки. А Fondy подбає про платежі.

Ми вдячні кожному, хто в умовах війни продовжує працювати. І надихає інших не боятись. Дякуємо за відчинені магазини та кав’ярні, за кожне поштове відправлення клієнтові, за те, що навіть зараз надаєте українцям необхідні послуги.

Кожен із вас робить великий внесок у відбудову нашої країни. Разом ми обов’язково переможемо.

Усе буде Україна!

Зробіть свій внесок у перемогу справедливості та свободи України – підтримайте армію!

Сподобалася публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес