Як отримати максимум вигоди у Кібертиждень

Як отримати максимум вигоди у Кібертиждень

Тиждень онлайн-продажів, який включає в себе Чорну п’ятницю і Кіберпонеділок, дає унікальні можливості для тих, хто працює в галузі електронної комерції. Цього року, коли мільйони людей в усьому світі залишаються у своїх домівках, рітейлери готуються до унікального періоду, який обіцяє високий дохід.

Незважаючи на те, що економіка багатьох країн похитнулася від COVID-19, величезна кількість людей проводять більшу частину свого часу вдома, де з розваг їм доступні тільки ноутбуки, смартфони, планшети і телевізори. І одне з найпопулярніших занять у наші дні – це онлайн-шопінг.

Тоді як продавці спортивних товарів, виробники спортивного одягу і спортивного інвентарю спостерігають безпрецедентний попит на свої товари, більшість рітейлерів дуже постраждали від фінансової кризи: торгові точки були змушені закритися, а багато покупців не захотіли виходити в магазини і торгові центри, внаслідок чого тонни запасів залишилися непроданими.

Походження Чорної п’ятниці

Починаючи з 1950-х років в першу п’ятницю після Дня подяки – свята в США, яке завжди відзначають у четвертий четвер листопада, – продавці традиційно починають сезон святкових розпродажів.

Цей день завжди славився масовими знижками в магазинах. Це часто призводило до гарячкових покупок, коли відвідувачі юрмилися біля великих магазинів і створювали черги з раннього ранку. А потім відчинялися двері і починалася тиснява.

Тепер більшість людей через пандемію купують в онлайні. Як і раніше, бажаючи вигідних покупок, вони створюють величезні можливості для продавців, що продають через інтернет.

Що таке Кіберпонеділок?

Для інтернет-магазинів цей період покупок також прибутковий. Термін Кіберпонеділок придумали в 2005 році, і зараз це найбільший день онлайн-покупок у році. Для тих, хто продає в інтернеті, це величезна можливість продажів.

За даними CNBC

 

У наші дні покупці кмітливі і роблять домашнє завдання заздалегідь: багато технічних блогів і новинних агентств розповідають, де можна отримати найвигідніші пропозиції, і це часто призводить до величезних знижок під кінець Кібертижня.

Бурхлива епідемія COVID-19 змушує багатьох людей залишатися вдома, тому під час Кібертижня 2020 можуть бути перебої в роботі інтернет-провайдерів, коли мільйони людей одночасно будуть розвіювати нудьгу на сайтах улюблених інтернет-магазинів за допомогою банківської картки.

Як підготувати до Кібертижня свій e-commerce бізнес 

Щоб частка витрат покупців дісталася і вам, ви повинні бути готові до Чорної п’ятниці, Кіберпонеділка та Кібертижня в цілому. У цьому вам допоможе планування.

 

Підготовку варто починати зі списку справ, щоб не загубитися на фоні конкурентів.

Чекліст

  • Переконайтеся, що ваш сервіс прийому онлайн-платежів налаштований, та приділіть особливу увагу деталям на сторінці оплати. Fondy пропонує просту і швидку обробку платежів і сторінку оплати, яку легко налаштувати.
  • Переконайтеся, що ваш сайт оптимізований для мобільних пристроїв.
  • Поповніть запаси! Переконайтеся, що у вас достатньо того, що ви продаєте, щоб задовольнити попит, і перевірте свої ланцюги поставок.
  • Оцініть можливості платної реклами. Конкуренція за вигоду буде жорсткою, тому ви отримаєте перевагу, інвестуючи в платну пошукову рекламу.
  • Використовуйте соціальні мережі (Instagram і Facebook), щоб розповісти про свій продукт.
  • Заманюйте клієнтів заздалегідь за допомогою соціальних мереж або електронного маркетингу.
  • Стежте за конкурентами. Подивіться, які знижки пропонують інші рітейлери.
  • Не розраховуйте лише на свій Wi-Fi. Подумайте над запасним планом для доступу в інтернет на випадок, якщо у вашого інтернет-провайдера будуть труднощі через інтенсивне навантаження.
  • Заохочуйте лояльних клієнтів – пропонуйте їм ексклюзивні знижки. Якщо маржа не дозволяє вам зробити істотну знижку, подумайте про бонус або подарунок, який забезпечить їм почуття вигоди і привілеїв. Більше, ніж вигідне, люди люблять тільки безкоштовне.

Пропонуйте клієнтам різні способи оплати на вибір

Вам необхідно ретельно продумати, який платіжний сервіс обрати. Клієнти відмовляються від покупок, якщо стикаються з обмеженнями в способах оплати на сайті, в мобільному додатку або онлайн-платформі.

Запропонувати як платіжні методи тільки переказ на картку або післяоплату недостатньо, потрібно подумати про безпечну оплату онлайн. Наприклад, Fondy підтримує банківські картки Visa, Mastercard, Prostir, мобільні гаманці Google Pay і Apple Pay.

Насамперед враховуйте мобільні пристрої

Купувати зі смартфона або планшета зручніше і швидше. Більшість людей розмовляють по телефону або тримають його під рукою 90% дня. Швидкий, зручний і добре продуманий процес покупки з мобільного пристрою гарантує, що клієнти захочуть купити у вас знову.

Створіть приємний досвід оформлення замовлення

Негативний досвід оформлення замовлення може призвести до того, що покупка так і не буде оплачена. Уникнути цього можна, запропонувавши оформити замовлення без реєстрації на вашому сайті.

Це варіант для покупців, які можуть не захотіти підписуватися на ваш бренд і отримувати маркетингову розсилку. Але ще важливіше забезпечити клієнтам прості, зрозумілі і миттєві способи оплати. Їх пропонує Fondy і нова платіжна сторінка, яку легко повністю налаштувати для ваших потреб.

Надійна підтримка клієнтів і повернення товару без метушні

Ставтеся до будь-яких скарг клієнтів ввічливо і з розумінням. Приємний досвід підтримки клієнтів підвищить їхню лояльність. Пропонуйте вигідні умови повернення товару, наприклад, безкоштовне повернення, якщо ваш бізнес може собі це дозволити.

А також подумайте про те, щоб спілкуватися з клієнтами комфортною для них мовою. Для цього Fondy пропонує 14 мовних версій платіжної сторінки.

Клієнти не тільки на період Кібертижня

Після закінчення Кібертижня ви можете підтримувати зв’язок з клієнтами, які зробили покупки у вас або підписалися на ваш бренд. Коли ви будете планувати роботу в наступний період великих продажів у грудні та на Новий рік, зробіть своїм клієнтам ексклюзивні пропозиції, щоб вони продовжували купувати у вас.

Вдалих продажів із Fondy!

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес