Українська CRM-система KeyCRM: куди переїжджати з Бітрікс та АмоCRM

Українська CRM-система KeyCRM: куди переїжджати з Бітрікс та АмоCRM
Із початком активної фази війни в Україні перед підприємцями постало важливе питання: а чи можу я тепер працювати (а отже, довіряти) російським продуктам. Сьогодні обговорюємо це питання із прицілом на СRM-бізнес. На що переїжджати, як вибрати українську CRM та скільки це коштує для малого та середнього бізнесу.

Ринок CRM-систем в Україні до початку війни

До 24 лютого вибір CRМ-систем ґрунтувався на класичних функціях: ведення картки клієнтів, обробка замовлень чи ведення календаря записів. Налаштування СRM-системи було витратною справою для великих підприємств, і з урахуванням кастомних налаштувань вартість її встановлення могла сягати 5000 дол. Окремо варто відзначити й час, що витрачається на такі процеси. При спільній роботі інтегратора CRM і менеджерів компанії можна було говорити про кілька місяців, а іноді й про пів року активної роботи. Після закінчення цього терміну CRM-систему все одно необхідно було підтримувати, вносити щомісячні оновлення або «підіймати» у разі серйозних оновлень у компаніях, із якими налаштовані інтеграції.

До класичних CRM для українського ринку належали гіганти родом із рф:

  • Бітрікс 24
  • AmoCRM
  • RеtailCRM

Вартість кожного з них відрізнялася залежно від запропонованих функцій, і навіть окрема сума стягувалася з кожного співробітника, який використовує у роботі систему. Тож забезпечення такої махини відчутно відображалося на бюджеті, не мотивуючи невеликі компанії до переходу з аналогових засобів обліку, наприклад таблиць Excel, на автоматизацію продажів за допомогою CRM-систем. Усе це призводило до суттєвої затримки розвитку, особливо малого бізнесу, а також неможливості масштабувати компанію вчасно.

Що сталося на ринку CRM-систем під час війни

Із перших днів війни підприємці України зіткнулися з такими питаннями:

  1. Як зберегти базу даних? Працюючи з продуктами країни-агресора, бізнесу стало складно оцінити, наскільки безпечно зберігати у CRM його особисті дані чи дані клієнтів.
  2. А чи потрібна сама CRM-система, якщо все так нестабільно? Начебто й не потрібна, особливо якщо бізнес на стопі, але де тоді зберегти вже отримані від клієнтів дані?
  3. Чи можу я, як громадянин України, морально дозволити собі працювати з тими, хто напав на мою країну? Моральне питання, яке досі залишається відкритим для тих, хто ще не переїхав з ІТ-продуктів росії – СRM-систем, програм для ведення складу, онлайн-чатів та агрегаторів месенджерів.

Як відбувався перехід українських компаній із російських продуктів

У перші ж тижні після початку активної фази війни в Україні компанія OpenDataMedia опублікувала перелік програм, родом із росії, а також список українських аналогів, якими їх можна було замінити.

Однією з головних СRM-альтернатив стала KeyCRM – українська CRM-система для торгівлі, яка трохи пізніше розширила свої можливості і для роботи з компаніями сфери послуг. Сьогодні це найкраще комплексне рішення для бізнесу в Україні, щоб замінити системи автоматизації CRM – Бітрікс та АмоСРМ.

При цьому важливо розуміти, що підкреслення фрази «українська CRM-система» – не просто позначення місця, де працює команда розробників (хоча вони справді навіть у війну всі перебувають на території України), а по-справжньому важлива складова системи. Завдяки тому, що команда знаходиться в межах країни, вона знає, розуміє та швидко реагує на потреби бізнесу. Наприклад, співпрацює з іншими українськими компаніями, створюючи тим самим цілі ланцюжки зв’язків, працювати з якими підприємцям швидко і комфортно.

Окремо варто відзначити яскраву відповідь на блекаут в Україні, коли KeyCRM продовжувала працювати (сервери системи розташовані в ЄС) і навіть презентувала оновлення – темну тему інтерфейсу. Тепер обробляти продажі й автоматизувати бізнес можна навіть у темряві, при цьому затемнений інтерфейс захистить ваші очі від напруги, та ще й збереже заряд гаджета. Підключення відбувається на розсуд користувача за один клік в особистому кабінеті. Близько 42% опитаних клієнтів сказали, що їм так сподобався дизайн у темному режимі, що вони зовсім не планують його відключати протягом дня.

KeyCRM – козирний туз українського ринку CRM-систем

Як ви вже помітили, якщо шукаєте якісне СRM-рішення, таким на українському ринку є KeyCRM. Продажу чи послуги – немає різниці, кожен отримує те, що потрібно.

Історія української CRM-мережі KeyCRM розпочалася у 2018 році, спочатку ставши відповіддю на очікування eCommerce-підприємців завдяки тому, що давала змогу:

  • обробляти замовлення зі світових (Etsy, Amazon, eBay), а також українських маркетплейсів (Rozetka, Prom, Allo), інтернет-магазинів, лендінгів
  • організовувати процес відправлення в один клік, автоматично генеруючи ТТН більшості популярних служб доставки, локальних і зарубіжних
  • відстежувати товарорух та автоматично сповіщати про етап клієнта, бачити оплати (передоплати)
  • керувати рухом товарів та їх залишками на складах, синхронізувати з магазинами
  • фіскалізувати операції прямо у замовленні, формувати чеки завдяки вбудованому програмному РРО
  • виводити статистику продажу, товарів, магазинів, роботи менеджерів

Вже під час війни KeyCRM продовжила розвиватися і додала до свого арсеналу кілька ключових модулів:

  • Робота з лідами. Система збирає запити потенційних клієнтів з усіх популярних джерел (онлайн-магазини та форми на сайтах, месенджери, електронна пошта, телефонні дзвінки) й автоматизує їхню обробку: розподіл завдань між менеджерами з продажу, кастомні налаштування воронок, миттєве створення картки замовлення чи запису на послугу в разі успішного закриття угоди.
  • Вбудована телефонія. Для закриття продажів просто в системі можна зателефонувати або прийняти дзвінок від клієнта, записати про нього дані в картку, зберегти історію розмови, щоб повернутися до неї пізніше чи в кризовій ситуації. Зараз працює такий ряд інтеграцій: Binotel, Phonet, Ringostat, UniTalk та Stream Telecom.
  • Усі чати з клієнтами у єдиному вікні CRM. Спеціальний функціонал поєднує в системі повідомлення з Instagram, Viber, Telegram, Facebook Messenger та email. Інтеграції з соцмережами та месенджерами справді глибокі: наприклад, у Instagram система підтягує не лише запити з Direct, а й коментарі до публікацій та історій, а також згадки. А Viber і Telegram доступні не лише через боти, можна підключити номерні (особисті) акаунти.

А головне – у системі з’явилася офіційна вбудована інтеграція з Fondy. Налаштування самостійне і настільки просте, що вам не потрібен програміст.

До речі, важливо відзначити, що вся філософія системи побудована на тому, що можна самостійно автоматизувати бізнес будь-якого масштабу просто за інструкцією. При цьому жодних додаткових оплат за користувачів – оплата за базове користування + прозорі тарифи за кількість замовлень. Тобто KeyCRM уникає формату оплати Бітрікс і AmoCRM, щоб кожен співробітник компанії міг користуватися CRM і автоматизувати навіть свої невеликі дії (наприклад, кур’єр може перевірити адресу, а дизайнер залишити коментар щодо пакування замовлення).

Саме простота та гнучкість робить KeyCRM тим продуктом, який радять друзям і колегам. Переїхати в систему можна менш ніж за день. Співробітники навчаються швидко, а часом і у процесі вигадують нові варіанти використання стандартних функцій. У системі діє реферальна програма, а також приємні знижки для придбання тарифу на тривалий період.

Як працює модуль Fondy у KeyСRM

Автоматизація платежів у CRM стала логічним продовженням розвитку системи. Підключення Fondy до СRM-системи дає можливість:

  • прив’язувати дані платежу до доходів і витрат по замовленню (продажу)
  • додавати платежі загальних витрат (наприклад, оплата оренди офісу, оплата обідів, замовлення канцтоварів) для подальшої аналітики

Також слід зазначити збереження історії всіх платежів. Функціонал допоможе побачити, хто і коли додав платіж, які зміни відбулися в замовленні, а також внести власні правки.

Крім цього, створюйте звіти про фінанси для кожного вашого бізнесу. Використовуйте зручні фільтри: за доходами та витратами, з урахуванням знижок і комісії або за будь-який вибраний період.

Детальна інструкція для підключення Fondy до KeyCRM за посиланням. Інтеграція Fondy в CRM входить до базового тарифу і не потребує додаткових оплат.

Висновки

Переїзд із російського софту – важливе рішення для кожної української компанії, оскільки не тільки дає можливість зберігати ваші дані та працювати безпечно, а й гарантує низку додаткових переваг, які можна отримати лише використовуючи локальну систему.

Вибір української CRM-системи – KeyCRM допоможе якісно працювати, а також швидко та легко використовувати вже готові модулі маркетплейсів, месенджерів та платіжних систем, у тому числі Fondy. Вбудована аналітика допоможе визначити результати роботи, а дбайлива служба підтримки підкаже, як максимально корисно налаштувати CRM саме для ваших продажів чи послуг.

Окремо варто відзначити велику кількість позитивних коментарів від користувачів у мережі: компанія веде блог, спілкується з клієнтами у соціальних мережах і відкрито підтримує підприємницьку діяльність в Україні. Цю CRM називають однією з найдинамічніших на ринку завдяки постійним оновленням системи.

Спробувати KeyCRM можна безкоштовно до 30 днів.

© Матеріали надані: keycrm.app

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес