Час відновлення бізнесу: SaaS-платформи як короткий шлях відкриття інтернет-магазину

Час відновлення бізнесу: SaaS-платформи як короткий шлях відкриття інтернет-магазину

На старті нового бізнесу підприємці завжди прагнуть до найкращого результату з мінімальними вкладеннями. Це стосується і запуску інтернет-магазину: хочеться отримати ефективний, зручний і функціональний сайт, вклавши в нього не всі гроші світу. Особливо в часи нестабільного ринку, коли діяти потрібно швидко і рішуче.

У цій статті ми розповімо про інтернет-магазини на платформі SaaS (software as a service) – саме це збалансоване рішення найбільше цікавить сучасних підприємців, вимушених прориватися в eCommerce у складних умовах.

Бюджетні та швидкі способи створення інтернет-магазину

Розглянемо три найбільш популярні шляхи:

  1. Конструктори сайтів – це системи для самостійного формування вебсторінок за заданими шаблонами. Наприклад, Wix або Ukit. Вони підходять для створення інформаційних сайтів, але не актуальні для інтернет-магазинів зі спеціалізацією на онлайн-продажах у кожній окремій країні. Так, для продажу в Україні краще обрати спеціалізоване рішення, адаптоване саме для цього регіону.
  2. CMS (content management system / система керування вмістом) – просте програмне забезпечення для створення сайтів. До прикладу, відомі всім WordPress або Joomla. Але й вони мають свої недоліки. Створення інтернет-магазину на відкритих CMS вимагає від підприємця-замовника досвіду в IT-галузі, бо передбачає вибір розробника, точне формування технічних завдань і перевірку якості виконання. Також зазвичай розробники не можуть вносити регулярні оновлення, і сайт швидко застаріває.
  3. SaaS-платформи (software as a service / програмне забезпечення як сервіс) – це вже готові програмні сервіси для формування сайтів на їхній основі. Наприклад, українська платформа створення брендових інтернет-магазинів Shop-Express. Зареєструвавшись на платформі, ви створите інтернет-магазин за кілька хвилин, а оплачувати його можна щомісяця або щороку (включно з хостингом, технічною підтримкою та регулярними оновленнями). Така модель доступна навіть для стартапу без окремого бюджету на розробку.

Інтернет-магазин бренду Rockah, створений на українській SaaS-платформі Shop-Express

 

Якщо ви плануєте запуск нового бізнесу, зверніть увагу саме на SaaS-платформи як найбільш оптимальний сервіс у розрізі ціни та якості.

Можливості, які SaaS-платформа відкриває для бізнесу

На прикладі української платформи Shop-Express розглянемо основні функції та можливості інтернет-магазину на базі SaaS:

  • Гнучкі теми дизайну, які легко можна змінити та налаштувати без допомоги програмістів. Якщо необхідно, завжди є можливість самостійно додати якийсь елемент із запропонованих наборів або потрібні скрипти, поліпшити дизайн і наповнення інформацією сторінок магазину.
  • Широкий каталог товарів: можливість продавати від 500 до 50000 одиниць товарів, кожен із яких матиме необмежену кількість модифікацій (за кольором, розміром тощо).
  • Дизайн магазину адаптований до всіх типів мобільних пристроїв.
  • Багатомовність інтернет-магазину. Будь-коли зможете додати нову мовну версію. Це дуже важливо, якщо ви плануєте виходити на міжнародний ринок.
  • Інтеграції з маркетплейсами та вивантаження товарів на Rozetka, Prom та інші.
  • Інтеграція з Google Shopping, Facebook та Instagram, що спрощує запуск реклами.
  • Інтеграція із провідними логістичними операторами.
  • Інтеграція із платіжними системами. Ви зможете приймати платежі від клієнтів через найкращі еквайрингові сервіси. У партнерстві з Fondy платформи SaaS отримують унікальні системи прийому оплат, повністю адаптовані під ресурс. Можна передавати інформацію про оплати в CRM-систему, підключати сервіси аналітики, фінансового обліку та конектори.

Підключення еквайрингу від Fondy в інтернет-магазині на Shop-Express

 

Зауважте, що це перелік лише базового функціоналу. Про інші можливості ви дізнаєтесь у розробника, до якого плануєте звернутися.

Просування інтернет-магазину на платформі SaaS

Сучасні SaaS-платформи сумісні з усіма маркетинговими та рекламними інструментами, потрібними для ефективного просування сайту:

  • SEO. Наприклад, у інтернет-магазинів на платформі Shop-Express є все необхідне для пошукової оптимізації сторінок і їх просування.
  • Google Shopping. Спрощення запуску реклами, що приносить релевантний і рентабельний трафік із Google.
  • Таргетована реклама. Інтеграція з інструментами Facebook, які допомогають налаштувати рекламні кампанії у соціальних мережах.

Кому підійде інтернет-магазин на платформі SaaS

SaaS-платформи призначені для розв’язання конкретних бізнес-завдань. Розробник пропонує готове для використання рішення, створюючи функціонал, розрахований на кілька категорій бізнесів:

  1. Продавці та виробники товарів з існуючими офлайн-магазинами, які прагнуть розширитись і перейти в онлайн.
  2. Середній бізнес із потребою мати функціональний і зручний для користувача інтернет-магазин, який матиме впізнаваний дизайн.
  3. Малий бізнес, що тільки розпочинає свій вихід на ринок і хоче стартувати з онлайн-продажами якнайшвидше.

Якщо ви впізнали себе, на сайті Shop-Express ви зможете побачити всі ціни на створення інтернет-магазину. В рамках будь-якого обраного тарифу ви отримаєте вже налаштований і цілком готовий майданчик для онлайн-продажів: з хостингом, гарантією, технічною підтримкою та оновленнями. Упродовж усього часу користування сайтом вам не потрібно турбуватися про продовження хостингу, оновлення CMS і його безпеку – все це бере на себе команда сервісу.

© Матеріали надані: shop-express.ua

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес