Другий сезон «Гри в довгу»: фінальний буткемп і переможці проєкту

Другий сезон «Гри в довгу»: фінальний буткемп і переможці проєкту

Другий сезон освітнього проєкту для підприємців «Гра в довгу» добіг кінця. Понад 8500 учасників з усіх куточків України та навіть із-за кордону скористалися можливістю отримати бізнес-освіту просто з екрана свого смартфона.

Протягом двох місяців учасники дивилися лекції від викладачів Бізнес-школи УКУ та відповідали на тести в чат-боті проєкту. Фінал у форматі бізнес-буткемпу відбувся на базі інноваційного центру «Промприлад» в Івано-Франківську. На подію потрапили 115 учасників: топ-100 за рейтингом після відповідей на тести, 15 розповіли про свою справу та досвід проходження проєкту в соцмережах, і їх відібрало журі.

Три дні фіналісти розробляли та поліпшували власні бізнес-ідеї з досвідченими фахівцями в галузях підприємництва й маркетингу. Воркшоп із продуктового менеджменту на буткемпі провела менторка й кураторка стартапів Оксана Крикун, Анастасія Маркова та Анастасія Печериця (засновниці проєкту Comunna, екс-стратегині Banda) вчили учасників будувати стратегію бренду.

Як на мене, зараз максимально важливо створювати нові продукти і сервіси або переосмислювати попередні, щоб експортувати за кордон. Щоб доставляти більшу цінність для внутрішніх клієнтів – українців. Учасники буткемпу дуже круті, ставлять багато запитань. Це означає, що вони хочуть зрозуміти детально весь матеріал і застосовувати в себе, на своїх прикладах бізнесів.

Оксана Крикун,
спікерка буткемпу, продакт- і маркетинг-директорка WattEV і Charge America

На буткемпі зібралися учасники з різним рівнем досвіду в підприємництві: хтось розвиває бізнес понад 10 років, хтось має продукт на стадії MVP, а були й такі, що придумували й розвивали ідею просто на воркшопах.

Скільки пам’ятаю, доводиться навчатись. Тому що завжди в бізнесі виникають якісь питання, на які не маєш відповіді. Коли ти підготовлений і питання виникне, ти вже будеш знати, як його вирішити.

Юрій Русанов,
засновник і CEO TTX (Запоріжжя)

Бізнес-освіта додає впевненості в рішеннях. Тому що інтуїтивно ти часто відчуваєш, що робиш якісь речі наче правильно, але коли ти знаєш, як це називається, чому саме так, який процес за яким має відбуватись, це додає тобі чіткості в рішеннях, менше сумнівів.

Галина Тритяк,
фінансова консультантка (Львів)

До учасників буткемпу звернувся Енді Бейнс, генеральний директор і співзасновник IT-компанії GT, інвестор, за плечима якого топові керівні посади в Apple, Google та Nest. Якими порадами Енді поділився з українськими підприємцями, можна дізнатися тут.

Також на події виступив Іван Прокофʼєв – засновник міжнародної компанії Jooble розказав про свій шлях в IT-підприємництві та відповів на запитання учасників.

Я вже був знайомий із якістю проєкту, тому не зміг лишитися осторонь. Вразив офлайн: круто приїхати кудись, круто подорожувати, круто зустрічати нових людей. Я думаю, це було основним драйвером участі.

Артем Скороходько,
бренд-менеджер у корпорації, засновник соціальної ініціативи Behind Blue Eyes (Київ), фіналіст першого сезону «Гра в довгу»

За допомогою інструментів, отриманих на буткемпі, фіналісти створили презентації своїх проєктів. Це була фінішна пряма, після чого журі визначило переможців. Гранти на навчання від Бізнес-школи УКУ отримали: Євген Борісов, Андрій Горбунов, Олег Грищенко, Іван Логойда, Арсеній Матвійчук, Оксана Ніколаєва, Ірина Осіпова, Олександр Сукач, Олена Українець, Михайло Хейна, Віталій Чернецький. Загальна сума грантів сягнула 1 200 000 грн.

Арсеній Матвійчук також отримав менторські сесії від засновниці та керуючої партнерки Fondy Валерії Вагоровської.

Сертифікати на півторагодинні онлайн-консультації з питань виходу на міжнародні ринки від компанії Start Global отримали Євген Борісов та Оксана Ніколаєва.

Фінансові гранти на втілення своїх ідей дісталися Тетяні Кравчук ($4000), Сергію Бодрову ($3000) та Роману Шийко ($3000).

Детальніше про проєкти, з якими перемогли учасники другого сезону, розказуємо в телеграм-каналі «Гри в довгу» в рубриці #твояспільнота.

Певні, кожен із понад 8 тисяч учасників другого сезону отримав вигоду, адже знання – це прибуток. «Гра в довгу» триває!

Завтра починається сьогодні: долучайся до спільноти однодумців у Telegram, щоб не пропустити старт третього сезону

Проєкт реалізують Fondy, Промприлад.Реновація, Бізнес-школа УКУ, у співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні. Інформаційні партнери: Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт Дія.Бізнес.

Ініціативу було проведено в рамках проєкту «Підтримка підприємців і життєзабезпечення», який фінансується та впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні у співпраці з БО «Благодійний Фонд “Промприлад”».

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес