Токенізація: як технологія працює у Fondy та чому важлива для бізнесів

Токенізація: як технологія працює у Fondy та чому важлива для бізнесів

Ми токенізуємо картки платників, адже це робить процес оплати безпечнішим, підвищує довіру клієнтів і збільшує конверсію успішних платежів.

Токенізація – це заміна конфіденційних даних (номер банківської картки, термін дії, CVV/CVC-код, основний номер рахунку) на унікальний шифр (токен), який надалі використовується для ідентифікації картки.

Як це працює? При першій оплаті покупець вводить реквізити своєї банківської картки, ми на основі цих даних генеруємо та видаємо мерчанту токен. Також формуємо ще один, внутрішній секретний токен, до якого прив’язана картка клієнта у Visa чи Mastercard. При оплаті товару за допомогою токенізованої картки інтернет-магазину передаються не оригінальні банківські реквізити, а лише токен. Продавець може застосувати його для авторизації платежу без використання конфіденційних даних клієнта.

Чому токенізація важлива для вашого бізнесу:

  • Безпека. Оригінальні реквізити у повторних платежах участі не беруть – ми використовуємо лише токени, а отже, всі дані платників надійно захищені від шахрайських операцій.
  • Довіра. Процес оплат токенізованими картками надійний (навіть захищений від чарджбеків аналогічно платежам із 3D Secure), зручний (клієнтам не треба прив’язувати й верифікувати свої оновлені картки) і швидкий (не потрібно щоразу вводити реквізити), і відповідно комфортніший. А що більше клієнт довіряє, то охочіше купує.
  • Прибуток. Токенізація підвищує конверсію до 5% завдяки тому, що токен не зупиняє регулярні платежі й автоматично оновлюється та підв’язується навіть після перевипуску банківської картки.

Токенізація сьогодні є однією з найбільш актуальних та безпечних технологій у світовій індустрії eCommerce. І вона доступна вашому бізнесу з Fondy.

Підключіть Fondy, щоб отримати доступ до сучасних платіжних рішень