Оновлення платіжної системи Fondy

Виплати фізичним особам на картку

Тепер виплати мерчанту доступні не тільки на рахунок, а й на будь-яку українську картку Visa або Mastercard. Для того, щоб активувати виплати на картки, необхідно зареєструватися в системі або увійти до наявного облікового запису і додати мерчанта зі способом відшкодування «Автоматичні виплати на картки», вказавши на наступному кроці номер картки й термін виплат.

Покращено дизайн і зручність платіжної сторінки

Ми попрацювали над зовнішнім виглядом стандартної платіжної сторінки й поліпшили її зовнішній вигляд і зручність і для платника, і для мерчанта.

Можливість приймати платежі та виставляти інвойси в будь-якій валюті, відмінній від національної

Тепер через платіжний API можна створювати платежі в валютах PLN, EUR, USD. Курси конвертації будуть застосовані платіжним шлюзом автоматично, і сума на рахунок мерчанта надійде в гривневому еквіваленті. Курс розраховується як готівковий курс продажу ПриватБанку.

Також з’явилася можливість виставляти інвойси в альтернативній валюті, а актуальні курси валют завжди можна побачити в мерчант-порталі в меню «Інвойси».

Звіти з чарджбеку

В меню Платежі > Чарджбек доступні звіти, за запитами на чарджбеки, преарбітраж, фрод тощо, які надійшли від банку-еквайра. При кліку на певний запис відображаються деталі претензії: дата, валюта, оригінальна транзакція, опис причини чарджбеку, якщо таку інформацію надав банк-еквайр.

Двофакторна авторизація

Для гарантування безпечного доступу в мерчант-портал ми ввели додатковий захід безпеки – багатофакторну аутентифікацію. Для активації функціоналу необхідно в «Налаштуваннях користувача» відзначити параметр «MFA».

Після цього система попросить виконати сканування QR-коду через мобільний пристрій, на який необхідно попередньо встановити додаток Google Authenticator. Інструкцію з встановлення можна знайти тут.

Після налаштування багатофакторної аутентифікації при вході в систему вам надходитиме додатковий запит на одноразовий пароль.

Увага: ми рекомендуємо всім користувачам, у яких призначені підвищені привілеї, а власне, привілеї на виконання операцій реверсу/рефанда, виплат на картки, надання привілеїв іншим користувачам, обов’язково активувати цю функцію.

Конструктор платіжних кнопок

Тепер платіжні кнопки стали ще більш зручними й функціональними, а їх налаштування за допомогою конструктора стало ще простішим. Їх можна зберігати, а попередній перегляд не дасть заплутатися у великій кількості збережених варіантів.

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес