Оновлення платіжного API

Шановні клієнти, хочемо звернути вашу увагу на нові можливості, які з’явилися в нашому платіжному API.

Збереження номера картки, введеного кардхолдером на платіжній сторінці

Якщо ви звертали увагу, є такий нюанс: коли клієнт успішно оплачує замовлення, наступного разу для зручності на платіжній сторінці підтягуються всі його картки (в маскованому вигляді), що полегшує повторні оплати.

Тепер ви можете керувати цією функцією, передаючи в API на URL /api/checkout/url/ і /api/checkout/redirect параметр checkout_save_card, який може набувати значення Y або N. Значення N відключає збереження картки. За замовчуванням ця функція увімкнена у всіх мерчантів.

Строге вказання мови платіжної сторінки

Наразі мова на платіжній сторінці визначається в порядку такої пріоритетності:

  1. Сookie – якщо клієнт раніше платив і обрав мову, використовуючи список, що випадає на платіжній сторінці
  2. Параметр lang у запиті на API
  3. Налаштування локалізації браузера

Якщо вам потрібно, щоб мова платіжної сторінки завжди відповідала параметру lang незалежно від попереднього вибору клієнта, тоді в порталі в меню «Технічні налаштування» можна змінити пріоритет мови з «Користувацький cookie» на «Параметр API lang».

Динамічне вказання ідентифікатора дизайну платіжної сторінки

Якщо в налаштуваннях мерчанта в порталі у вас збережено кілька дизайнів платіжної сторінки, ви можете динамічно вказувати ID дизайну під час здійснення клієнтом оплати, якщо необхідно різним платникам показувати різний дизайн. Для цього потрібно зайти в портал і в розділі «Дизайн» узяти ID дизайну, який знаходиться в URL сторінки редагування CSS, як це показано на зображенні нижче.

Далі це значення необхідно передати по API при здійсненні платежу, тобто додатково передати design_id = 981.

Платежі за регулярною підпискою (календарем)

Якщо вам потрібно, щоб клієнт при першій оплаті послуги обрав регулярність, із якою ця послуга буде подовжуватися (щотижня, щомісяця, щокварталу і т.д.), тоді необхідно по API передати параметр subscription = Y. У цьому випадку щоразу при настанні терміну з картки клієнта буде списуватися сума, зазначена при першому платежі. Відповідь про кожне таке списання буде надіслано на URL, вказаний у параметрі subscription_callback_url.

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес