Красивим може бути і вбрання, і процес його оплати: кейс Fondy та бренду Sleeper

Красивим може бути і вбрання, і процес його оплати: кейс Fondy та бренду Sleeper

Sleeper – український бренд багатофункціонального одягу, що однаково підходить і для дому, і для вулиці, і для особливих нагод. Компанію створили 2014 року дві редакторки глянцю – Катерина Зубарєва й Ася Вареца. Різдвяної ночі одній із засновниць наснилося, що вона стоїть посеред фабрики піжам, а вже наступної зими Sleeper створив першу колекцію, яку високо відзначив Vogue Italia. Після цього замовлення посипалися з усього світу. Бренд носять знаменитості, вироби Sleeper з’являються на шпальтах модних видань, а їхні піжами можна побачити в популярних серіалах (продовження «Секс і місто», «Тед Лассо» та «Емілі в Парижі»).

Sleeper починався з капіталу 2 тисячі доларів та інтернет-магазину, зараз товари компанії можна придбати у бутиках 30 країн (географія широка – Європа, Північна Америка, Азія, Австралія) та в інтернет-магазинах по всьому світу.

Fondy Terminal – сучасне рішення для оплат офлайн

Sleeper стали клієнтами Fondy рік тому і використовували нашу платформу для прийому онлайн-платежів. А зараз у компанії відродили традицію sample sales, і потрібне було сучасне рішення для розрахунку клієнтів офлайн. Sample sale – це короткочасний розпродаж, на якому можна придбати експериментальні зразки, вбрання зі зйомок та архівні речі. У Sleeper цей формат активно використовували у 2018-2019 роках.

Для оплат на sample sale, а потім і для щоденного використання у магазині Sleeper обрали Fondy Terminal. Вибором задоволені: продавці швидко формують платежі, візуально легко відстежують, що вони проходять, і за потреби можуть перевірити деталі оплат. Це значно прискорює роботу касирів.

У магазині випробували всі три варіанти здійснення оплати: NFC-платежі, за QR-кодом і платіжним посиланням. Найчастіше використовують перший спосіб, бо оплати можна швидко приймати і за допомогою телефона, і карткою, і девайсом, до якого прив’язаний електронний гаманець.

Оплати смартфоном через NFC для нас – найзручніший спосіб платежу: клієнт просто прикладає телефон до телефона касира, спрацьовує Google Pay чи Apple Pay, два рази тапає, і все готово.

Анастасія,
тімлід команди Customer Care Sleeper

Деякі картки не мають чипа NFC, а деякі клієнти заблокували можливість безконтактних оплат (технологія PayPass у Masterсard і payWave у Visa), у таких випадках на допомогу приходить альтернативна опція – QR-код, він генерується, миттєво спрацьовує, все відбувається оперативно і комфортно для покупців. Платіжні лінки у компанії активно використовують для інтернет-замовлень.

За відгуками працівників Sleeper, більшість клієнтів приємно здивовані оплатою через смартфон. Для багатьох це новий досвід – в Україні платежі наближенням телефонів тільки-тільки набирають популярність.

Відсотків 70 клієнтів цікавилися процесом: «Ого, а так можна? А що ви зараз зробили? А навіщо телефон? А що відбувається?». Багатьох приємно вразила швидкість проведення оплати: миттєво спрацьовує пейпас і через секунду приходить сповіщення від банку, що зняли певну суму коштів.

Анастасія,
тімлід команди Customer Care Sleeper

На думку команди Sleeper, ця технологія дуже актуальна і ми вчасно випустили свій інноваційний продукт. Співробітники компанії відзначають, що Fondy Terminal юзер-френдлі і для платників, і для бізнесу. Тішимося, що наш продукт радять бренди зі світовим імʼям – як можливість осучаснити взаємодію з клієнтами, зробити оплати оперативним і естетичним процесом.

Fondy Terminal – більше, ніж просто POS-термінал, у вашому телефоні

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про платежі та бізнес