Дизайн-центр APOLLO: освітній проєкт в епоху cashless

Дизайн-центр APOLLO: освітній проєкт в епоху cashless

На ринку активно розвивається інформаційний бізнес. Ділитися знаннями стало простіше, а попит на хороших учителів зростає. Тому щороку запускаються десятки освітніх проєктів, найкращі з них згодом перетворюються в повноцінні навчальні платформи з широкою спеціалізацією, онлайн- та офлайн-курсами для охочих підвищити свою кваліфікацію і отримати нові знання. Зі збільшенням кількості учнів будь-який інфобізнес переживає етап, коли потрібно організувати ефективний і системний процес прийому оплат за курси, щоб не загубитись у потоках готівки та листів від студентів із запитаннями про статус проплати.

Ми поговорили з Олегом Нобром – керуючим партнером і викладачем дизайн-центру APOLLO про те, як йому вдалося пройти цей етап і які були його критерії щодо вибору платіжного рішення для свого освітнього проєкту.

Чим особливий дизайн-центр APOLLO

Дизайн-центр APOLLO – молодий, але сильний представник сучасного інфобізнесу, створений командою досвідчених дизайнерів-практиків, які черпали свій досвід в міжнародних компаніях.

Щороку компанія навчає більш як 1000 студентів, а серед її клієнтів фігурують Київстар, Credit Agricole, ПУМБ, DataArt, EPAM, Genesis. Окрім профільних освітніх програм, центр регулярно організовує воркшопи та лекції з провідними фахівцями галузі.

Засновники Apollo Design Center поставили собі амбітну мету – виховати 5000 українських продуктових дизайнерів європейського рівня до 2022 року. Одним з інструментів комунікації центру з аудиторією є сайт.

Досить швидко потреба приймати оплати онлайн перетворилася на необхідність

Незадовго до відкриття центру Олег із партнером почали думати про те, як будуть приймати оплати від клієнтів за тренінги та лекції. Навчання відбувається в офлайн-форматі, що теоретично дозволяє брати з клієнтів готівку на місцях.

Проте цифрова реальність внесла свої корективи. Клієнтам було незручно знімати готівку, у них не було часу приїжджати за кілька тижнів до початку навчання, щоб внести передоплату. Деякі клієнти не оплачували курс завчасно, а потім знаходили причини його не відвідувати, через це деякі групи були неповними, а компанія недоотримала прибуток. Проаналізувавши ситуацію і послухавши думки перших клієнтів, у 2018 році Олег із командою вирішили впровадити можливість прийому платежів на свій сайт.

Компанія почала шукати платформу інтернет-еквайрингу, яка підходила для їхніх завдань. Серед критеріїв вибору дизайн-центр APOLLO виділив такі:

  • Швидкість підключення. Не було часу довго розбиратися в технічних нюансах і залучати дорогих розробників.
  • Доступність 24/7. Щоб клієнт міг оплатити курс у будь-який зручний час.
  • Розмір комісії. Не хотілося платити великий відсоток фінансовій платформі.
  • Оперативна підтримка. На випадок, якщо виникнуть труднощі або запитання.

Проаналізувавши ситуацію на ринку, APOLLO обрали рішення від Fondy.

«Ми моніторили еквайринги і зробили вибір на користь тих, із ким найшвидше можна було почати роботу. Нас порадувала відсутність бюрократичної тяганини і можливість одразу перевірити сервіс.»

Олег Нобр
керуючий партнер дизайн-центру APOLLO

Як пройшло підключення до Fondy, що змінилося після

Передовсім ми запитали у Олега, що стало ключовим аргументом при прийнятті рішення на нашу користь і що найбільше сподобалося в продукті нашої компанії. На що отримали лаконічну відповідь – простота.

Справа в тому, що у команди дизайн-центру було чимало клопотів, пов’язаних з організацією курсів, підлаштуванням навчальної програми, пошуком і залученням клієнтів. Впроваджувати технічно складні рішення не було ні часу, ні бажання.

Тому Олег надав перевагу найшвидшому способу інтеграції Fondy на сайт – за допомогою платіжних кнопок. Щоб почати приймати оплати від клієнтів, достатньо зареєструватися на сайті платіжної платформи, внести дані про компанію та завантажити скан-копії документів. Після чого в особистому кабінеті з’являється можливість генерувати платіжні кнопки, які потім можна легко вставити в будь-яке місце на сайті, просто скопіювавши код.

І все – клієнти можуть подати заявку на курс на сайті і натиснути на кнопку «Взяти участь», після чого будуть перенаправлені на платіжну сторінку.

Після підключення до Fondy дизайн-центр APOLLO отримав можливість приймати оплати від учнів безпосередньо на свій рахунок, а клієнти центру можуть зручно оплатити навчання зі свого комп’ютера або смартфона, не відволікаючись на поїздки і зняття готівки.

«90% усіх оплат ми тепер приймаємо онлайн. Також відзначу, що робота з даними по оплатах, у тому числі з архівами, стала простішою.»

Олег Нобр,
керуючий партнер дизайн-центру APOLLO

Висловлюємо подяку Олегу Нобру за те, що поділився своїм досвідом, і бажаємо дизайн-центру APOLLO успіхів у піднятті статусу українського дизайну на світовий рівень!

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес