Спільна історія Fondy та Blackwood, або Як продавати українське усьому світу

Словосполучення «Made in Ukraine» давно стало синонімом високої якості за кордоном. Там серед покупців є високий попит на українські товари, тому багато вітчизняних підприємців мріють вийти на міжнародний ринок і збільшити свій прибуток. Але наважуються на це лише одиниці, бо багато хто вважає, що продавати за кордон складно, ризиковано та майже неможливо.

Ми у Fondy разом зі своїми клієнтами щодня доводимо протилежне. І сьогодні на реальному прикладі розповідаємо, як український бізнес може успішно розвиватися за кордоном. Саме це уже кілька років поспіль робить авторська майстерня Blackwood.

Їхні сумки, окуляри, годинники й інші аксесуари з дерева і шкіри закохують у себе з першого погляду. Це повністю ручна робота з унікальним дизайном, тому і коштують вироби відповідно. Але вони знайшли свою цільову аудиторію та зайняли нішу з відносно невисокою конкуренцією.

Blackwood існує в Україні з 2016 року, а з 2020 працює й на міжнародному ринку. Близько 60% покупців інтернет-магазину з України, решта – з країн арабського світу, Європи та США.

Труднощі з оплатами до знайомства з Fondy

Засновник бренду Андрій Бойко розповідає, що спершу платежі від іноземних покупців проходили через сервіси переказу коштів. Такий спосіб оплати був складним для клієнтів, не викликав довіри та потребував багато часу. До того ж менеджерам потрібно було щоразу зв’язуватися з клієнтом особисто та пояснювати йому процедуру оплати. Уявіть, наскільки це важко, якщо покупець, до прикладу, з Катару чи Нової Зеландії. Та й комісія таких сервісів була чималою. Тому на етапі розрахунку більша частина клієнтів відсіювалась.

Через усі ці труднощі мрії про міжнародний ринок могли б так і залишитись мріями. Та хіба українські підприємці так просто здаються? Звісно, ні, тож Blackwood вирішили спробувати локальні платіжні системи. Більшість із них непогано працювала в Україні, але підводила під час прийому оплат з-за кордону. Тому цей спосіб не вирішував проблему, а повертатися до сервісів переказу коштів не хотілось.

Але ж недарма кажуть: хто шукає, той завжди знайде. Так, трохи згодом знайомий засновника бренду порадив йому підключити Fondy. Після цього виявилося, що приймати оплати з усього світу так само легко, як і в межах України.

Fondy – постійний партнер для прийому оплат на сайті та у соцмережах

Тепер для розрахунку покупців на сайті Blackwood використовують інтеграцію Fondy з Shopify, оскільки їхній інтернет-магазин створено на базі цієї платформи. Ідеально для швидкого старту, адже прийом платежів можна підключити за 15 хвилин без допомоги розробників. А для продажів у Instagram є платіжне посилання Fondy, яке менеджер може згенерувати буквально за хвилину. Знадобився й мобільний застосунок Fondy для iOS & Android, який дає змогу працювати з платежами на ходу. Дуже швидко ми стали головним платіжним партнером Blackwood для прийому оплат в Україні і з-за кордону в усіх каналах продажів.

Зараз частка успішних оплат авторської майстерні сягає 95%, і це з урахуванням міжнародних платежів. Та й плани у них амбітні – вийти на ринки Європи, Канади й Австралії, розширювати асортимент і зробити український бренд всесвітньо відомим. Впевнені, у них це обов’язково вийде.

Замість висновків

На прикладі Blackwood бачимо, що розвивати міжнародний бізнес нескладно, якщо знайти для цього правильні інструменти.

Сподіваємось, історія успішного українського виробника надихнула вас масштабувати свою справу. А головне – ви точно знаєте, як почати продавати за кордон хоч сьогодні та без зайвих клопотів.

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про онлайн-платежі та бізнес