Прийом платежів, який береже нерви: кейс Fondy та платформи Meclee

Прийом платежів, який береже нерви: кейс Fondy та платформи Meclee

Попит на послуги зі сфер mental care (ментальне здоровʼя) i self-care (турбота про себе) невпинно зростає. В Україні цей тренд особливо виразно простежується з початком повномасштабної війни. Серед наших клієнтів чимало провайдерів психологічних послуг і сьогодні ми розкажемо про одного з них – популярну онлайн-платформу психологічної підтримки Meclee. Назва компанії походить від mental clarity та mental cleanness, що означає розумову ясність і чистоту.

Ідея створити проєкт виникла 2017 року, а перші спроби її реалізувати підштовхнула пандемія: стало зрозуміло, що багато хто потребуватиме психологічної підтримки. Тоді Максим Кузьменко, нині co-founder & CEO Meclee, разом із партнером почали працювати над платформою, яка поєднувала би психологів із тими, кому необхідна їхня допомога. Проєкт стартував у квітні 2021 року і зараз налічує сотню спеціалістів.

Як влаштований Meclee: користувач заповнює анкету – і платформа пропонує експертів відповідно до запиту та бюджету. Далі обирає психолога, бронює час сеансу, оплачує його через Fondy й отримує доступ для консультації. Вона відбувається онлайн прямо на платформі – по відеозв’язку, у форматі аудіо чи переписки в чаті.

Як обирали еквайринг-партнера

При виборі платіжної системи засновники сервісу прагнули зробити взаємодію з платформою максимально комфортною і для користувачів, і для психологів. Обрали Fondy – важливу роль відіграло, що компанія приватна, платіжні рішення зрозуміло описані, техпідтримка добре розуміє внутрішні процеси і допомагає. Meclee швидко налаштували прийом платежів і з перших днів запуску працюють саме з нами.

Які платіжні інструменти Fondy, окрім інтернет-еквайрингу, використовують у Meclee? Насамперед це розщеплення платежів: психолог автоматично після сеансу отримує свою частку оплати, а на рахунок Meclee надходить інша частка.

Коли клієнти – зі всього світу

При виборі Fondy автори Meclee також звернули увагу на те, що у нас є офіси в Європі. У компанії планували працювати з клієнтами з будь-якої точки світу, тож і платіжний партнер потрібен був міжнародний.

Зараз через платформу Meclee відбувається кілька тисяч сеансів на місяць, і більш як 60% клієнтів перебувають за межами країни. Завдяки Fondy вони мають можливість оплатити сесію будь-яким зручним способом.

Ще до розробки сайту засновник проєкту Максим провів серію інтерв’ю з користувачами іноземних сервісів психологічної підтримки, щоб довідатися про важливі аспекти та клієнтські болі при взаємодії з такими платформами. Він виявив, що для клієнтів важливими були дві вимоги:

  • Фаховість психологів – дипломи про профільну освіту та досвід роботи. Творці Meclee залучають лише спеціалістів, які мають базову освіту та додаткову спеціалізацію з одного чи кількох методів, а також 3+ років практики. Важливими фільтрами є відповідність етичному кодексу психологів і комфортна взаємодія.
  • Спосіб оплати – можливість зручно розрахуватися із психологом із будь-якої точки світу, прийом платежів різними валютами.

Наші клієнти є і в Америці, й у Європі, і в Азії, тож нам потрібна платіжна система, яка дає можливість оплатити карткою будь-якого банку світу – не лише Visa i Mastercard, а й місцевими платіжними методами. Обов’язкова умова – розрахунок за допомогою Apple Pay i Google Pay. І Fondy закриває усі наші потреби щодо оплати.

Максим Кузьменко,
co-founder & CEO Meclee

Трансформація Meclee

З початком повномасштабного вторгнення рф у компанії сконцентрувалися на виплатах фінансових зобов’язань психологам і поверненнях коштів тим клієнтам, які про це попросили, оскільки ситуація була дуже невизначена. Тоді ж Meclee організували волонтерський проєкт із безкоштовними консультаціями психологів для всіх постраждалих: на той час це були вимушені переселенці та свідки бойових дій, а зараз – будь-який українець, котрий відчуває психологічні проблеми через війну. На сьогодні понад 1000 людей отримали по кілька консультацій, що в грошовому еквіваленті становить близько 2 млн грн.

У Meclee своєю місією називають сприяння зростанню індексу щастя. А місія Fondy – підставити плече підприємцям і максимально полегшити роботу із платежами. Тож ми з платформою на одній хвилі – бережемо спокій і емоційний стан тих, хто користується нашими послугами.

Fondy – це платіжні рішення для будь-яких типів бізнесів

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про платежі та бізнес