Як ми допомагаємо розбудовувати платіжну інфраструктуру Helsi

Як ми допомагаємо розбудовувати платіжну інфраструктуру Helsi

З появою сервісу Helsi піклування про власне здоров’я в Україні докорінно змінилося. Через їхню систему укладено 17.4 млн декларацій із сімейними лікарями – більш ніж половину від загального обсягу. За допомогою вебпорталу або мобільного застосунку Helsi пацієнти можуть швидко та зручно записатися на прийом до лікарів, а також отримати доступ до своїх медичних даних.

Helsi – гравець не тільки В2С-ринку, сервіс працює й у форматі В2В: із 5200 українських медустанов до Helsi підключені 2300 (1100 з них – державні). Тобто це одна з найбільших у країні медичних інформаційних систем для закладів охорони здоров’я. 42 тисячі лікарів працюють з Helsi, вносячи дані пацієнтів щодо 300 тисяч прийомів щодня. Для самих лікарень це означає, по-перше, упорядкування роботи, а по-друге, приєднання до програми eHealth МОЗ України й участь у реформуванні галузі.

Проте в Helsi не обмежуються лише клініками – підключають страхові компанії, лабораторії, діагностичні центри й аптеки, а також пропонують інтеграції з гаджетами, які збирають і аналізують data health, для підтримки здорового способу життя. Усе це для того, щоб користувачі отримали максимум послуг через одну цифрову медичну платформу.

Спільна історія Helsi та Fondy

Ми стали платіжним партнером Helsi на ранніх етапах запуску – розробники платформи мали вдалий досвід співпраці з Fondy на інших проєктах і до того ж бачили, що нас обирають популярні бізнеси.

Для прийому платежів Helsi використовують повну інтеграцію з Fondy по АРІ. Додатково для сервісу ми розробили індивідуальну модель розщеплення, яка поступово оновлюється через активне впровадження платних послуг для пацієнтів.

А що кажуть про досвід роботи з платежами користувачі Helsi? Медзаклади добре відгукуються про оперативність зарахування коштів, які надходять на наступний банківський день, і незначну комісію. Для приватних лікарів-ФОПів платформа стає способом додаткового заробітку, і для них важливо кошти за консультацію вивести на рахунок якомога швидше, тож можливості Fondy здійснити відшкодування на наступний день їх також дуже тішать.

Класний показник: Fondy налаштовують саме таку швидкість реакції на запит клієнта, яка потрібна партнерові з інтеграції. Наприклад, водій таксі може вивести кошти одразу, а лікар – наступного дня.

Андрій Сліпуха,
директор із впровадження Helsi

Мобільним застосунком зараз послуговуються вже 6.1 млн користувачів, і, як розказали нам у Helsi, вони наголошують на зручності оплат одним кліком – за допомогою Apple Pay і Google Pay.

Монетизація для користі пацієнта

Користування платформою Helsi для пацієнтів безкоштовне, як і весь основний функціонал. Наступного року компанія планує запровадити додаткові функції, і зараз користувачів готують до того, що за допомогою Fondy можна спокійно і надійно сплачувати за різноманітні медичні послуги безпосередньо через Helsi.

Наразі більшість платних сервісів перебувають у розробці, але пілотний проєкт – термінові онлайн-консультації – уже протестували і реалізували: за 200 грн користувач отримує допомогу від одного з понад 100 приватних лікарів різних спеціалізацій. У середньому через 12 хвилин очікування необхідний пацієнтові фахівець доступний на відстані застосунку: через відеозв’язок, аудіозв’язок, чат.

Helsi – технічно дуже складний проєкт, який зараз не дає сильного фінансового результату. Зараз це взагалі не про гроші. Це інвестиція Fondy, віра в наш продукт. А коли ми запустимо платні послуги для пацієнта, кількість транзакцій збільшиться в сотні разів.

Андрій Сліпуха,
директор із впровадження Helsi

У Helsi прагнуть закривати всі запити користувача, які стосуються медичних і дотичних послуг. Уже зараз можна без зусиль записатися на діагностику, аналізи, вакцинацію, отримати направлення, рецепт на ліки і замовити медикаменти, і перелік розширених сервісів за плату буде зростати: послуги лабораторій, платний прийом лікаря, розшифровка аналізів із рекомендаціями на основі big data, друга думка лікаря, симптом-чекер, сімейний доступ. Ця інформація зберігатиметься в одному місці – особистому кабінеті користувача.

Перспективні технології

Понад 40% закладів охорони здоров’я, які працюють в Україні, представлені у Helsi. Вони переважно зосереджені у великих містах і обласних центрах, де рух електронних коштів та цифрова економіка значно розвиненіші, а процес онлайн-оплати для пацієнта ближчий.

Я переконаний, що цифрові сервіси – і електронної оплати, і медичні, й інші – будуть рости в геометричній прогресії, тому що люди їм уже довіряють, це стало так звично, як вийти в магазин по продукти. За наступні 5 років збільшення буде не х2, а х10, тому що такі послуги обростатимуть і довірою, і користувацьким досвідом, і відповідно результатом.

Андрій Сліпуха,
директор із впровадження Helsi

Helsi планують забезпечити доступ до здоров’я в одному інтерфейсі, щоб закривати всі потреби пацієнтів, як-от лікування, профілактика, піклування про родину, здоровий спосіб життя. Ми у Fondy діємо аналогічно, але у сфері оплат: об’єднуємо роботу з платежами в єдиному сервісі для максимальної зручності підприємців.

Розвивайте свій бізнес динамічніше разом із Fondy

Сподобалась публікація – підписуйтесь

Отримуйте ще більше корисної інформації про платежі та бізнес